Få en konkurrencefordel
i dag med ESG!
ESG-rapportering handler ikke kun om compliance – det handler om at styrke jeres virksomheds position i markedet, tiltrække investorer og opfylde fremtidige krav.
HVAD ER ESG RAPPORTERING
ESG står for Environmental (miljø), Social (socialt ansvar) og Governance (ledelse). Kort sagt handler det om at vise, hvordan din virksomhed arbejder med bæredygtighed – fra miljøpåvirkning til socialt ansvar og god ledelse. ESG-rapportering er ikke kun for de store virksomheder længere. Med de nye EU-regler er det blevet et centralt element, også for små og mellemstore virksomheder (SMV’er).
Men hvorfor skal du fokusere på ESG? Fordi det ikke bare handler om at være ansvarlig – det kan også give dig en konkurrencefordel. ESG kan åbne døre til nye markedsmuligheder, grøn finansiering og investorer, der prioriterer bæredygtighed. Med et stigende pres fra virksomheder i værdikæden, kan I hermed skabe en konkurrencemæssig styrke og være på forkant med jeres ESG rapportering.
TRE GODE GRUNDE TIL AT FÅ EN ESG-RAPPORT
ESG-RAPPORTERING MED COMPLETE7
Hos Complete7 har vi skabt en ESG-løsning specielt til SMV’er. Vi tager udgangspunkt i den frivillige standard VSME ESRS, der gør det nemt for mindre virksomheder at komme i gang med ESG-rapportering. Vores løsning er bygget op omkring Basic Module – et modul, der sikrer, at I dækker de vigtigste områder inden for ESG, uden at det bliver kompliceret eller tidskrævende.
Selvom standarden stadig er under udvikling, er I med Complete7 allerede et skridt foran. Ved at starte nu er I klar til at møde fremtidens krav og forventninger fra kunder, leverandører og investorer.
Hvorfor få en ESG-rapport med Complete7
Vi har forsøgt at imødekomme små- og mellemstore virksomheder bedst muligt. Derfor har vi fokuseret på enkelthed og effektivitet og en endelig rapport, som rummer alt det, den skal - og lidt mere til.
Mulighed for tilvalgt ambitionsniveau
Som en del af løsningen har I mulighed for, at vælge det niveau for rapporten, der passer til jeres ressourcer og ambitioner. I kan altså vælge et mindre niveau, hvor I skal tage stilling til færre datapunkter og beskrivelser. Samtidigt kan I vælge et højere niveau, der i sidste ende giver en mere omfattende rapport. Uanset hvad I vælger, lever rapporten selvfølgelig op til EU’s standarder.
Enkel platform og vejledning hele vejen
Vi ønsker, at I kommer nemmest muligt igennem hele processen, hvilket betyder, at I bliver holdt i hånden lige fra onboarding til rapporten, hvor I eksempelvis selv kan vælge, om I ønsker vejledning til dataindsamlingen eller hellere vil gøre det uden, samtidig med at I får hjælp til beskrivelser og guidance om, hvad der er relevant for jer. Vi sørger for, at I føler jer trygge og godt klædt på til at træffe de rigtige beslutninger undervejs.
En rapport 100%
tilrettet jer
Rapportens design er afgørende for, at I får et godt slutprodukt. Derfor har I som en del af løsningen mulighed for, at uploade egne logoer, billeder, farver, designguides, m.v. Så inkluderer vores designteam dette i den endelige udarbejdelse, imens vores team af energieksperter sikrer, at data er, som det skal være. På den måde får I en pålidelig rapport, 100% tilrettet til jer.
5 ENKLE SKRIDT TIL DIN ESG-RAPPORT
1. Onboarding og opstart
Vi starter med at introducere jer til ESG-processen og hjælper med at udpege nøglepersoner i jeres virksomhed, der skal lede arbejdet.
2. Dataindsamling
I indsamler de nødvendige data om jeres indsats inden for miljø, socialt ansvar og ledelse, guidet af vores platform, som sørger for, at I får de rette oplysninger med.
3. Mission og vision
Sammen definerer vi jeres overordnede mål for ESG-arbejdet, så I har en klar retning og vision.
4. Anmodning om rapport
Når data og mål er på plads, udarbejder vi jeres ESG-rapport, som giver et klart overblik over jeres indsats og fremtidige muligheder.
5. Den færdige rapport
Rapporten leveres færdig og klar til brug – både internt og eksternt. Den kan præsenteres for kunder, investorer og andre interessenter.
ENERGIOPTIMERING MED DIN ENERGILEDELSE
Som en del af ISO 50005-forløbet får I samtidigt adgang til det energibesparende forløb, som Complete7 har udviklet på baggrund af mange års erfaring med små- og mellemstores udfordringer med grøn omstilling. Her kan I blandt andet arbejde med områder som vand, varme, elektricitet og ventilation.
Læs mere om det energioptimerende forløb her
FAQ OM ESG
Herunder kan I finde de mest stillede spørgsmål til ESG rapportering og dets omfang.
For ikke-børsnoterede SMV’er er ESG-rapportering ikke lovpligtig endnu, men det kan give jer en konkurrencefordel og hjælpe jer med at forberede jer på fremtidige krav.
Ved at begynde jeres ESG-arbejde nu kan I være et skridt foran, når ESG-kravene bliver obligatoriske. Det styrker jeres position i markedet og viser, at I tager bæredygtighed alvorligt.
Vores ESG løsning bygger på VSME ESRS, der indeholder 12 overordnede områder for rapportering:
CSR (Corporate Social Responsibility) fokuserer primært på sociale og etiske spørgsmål, mens ESG er en bredere ramme, der også omfatter miljøpåvirkninger og ledelsesstrukturer. ESG er desuden mere kvantitativ og målbar, hvilket gør det velegnet til rapportering og benchmarking.
CSR (Corporate Social Responsibility) handler om en virksomheds ansvar for at bidrage positivt til samfundet og miljøet, men det er ofte en frivillig indsats. CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) er derimod en EU-lovgivning, som stiller krav om, at større virksomheder skal rapportere om deres bæredygtighedspraksis. Dette direktiv erstatter det tidligere NFRD og udvider kravene til flere virksomheder.
ESRS (European Sustainability Reporting Standards) er de specifikke standarder, der anvendes til at opfylde kravene i CSRD, mens CSDDD (Corporate Sustainability Due Diligence Directive) forpligter virksomheder til at tage ansvar for menneskerettigheder og miljø i hele deres værdikæde.
For mindre, ikke-børsnoterede virksomheder er ESG-rapportering ikke lovpligtig under CSRD, men frivillige standarder som VSME ESRS er udviklet for at hjælpe SMV’er med at rapportere på bæredygtighed og opfylde krav fra kunder, leverandører og investorer.